Vm1F op ’t Hoogveld

vr 06.10.17

Vrijdag 6 oktober was vm1F uitgenodigd op ’t Hoogveld voor de Nationale Voorleesdag. Jong en oud was tijdens de lunch bezig met het verhaal De man achter de streepjes, speciaal voor deze dag geschreven door Vonne van der Meer.

Het verhaal ging over Nel Veerman die na de dood van haar man zijn boeken wat te rigoureus opgeruimd had. Het interesseerde haar niet, zij had altijd andere bezigheden gehad dan haar echtgenoot. Op een bijzonder manier heeft ze deze boeken teruggevonden en leerde ze, door zijn aantekeningen en streepjes in de gedichten te lezen, haar man op een andere manier kennen.

Leerlingen Gijs en Dennis hebben het verhaal voorgelezen, samen met de heer Mahler, terwijl de andere leerlingen samen met de bewoners luisterden of meelazen. Ondertussen kon iedereen genieten van een heerlijke lunch.

Een zestal leerlingen mocht mee naar de gesloten afdeling, waar dementerende mensen verblijven. Zij hebben daar een gedicht over de herfst voorgelezen, sommigen ook het verhaal over Nel.

We hebben een leerzame tijd gehad op ’t Hoogveld; contact maken met en iets betekenen voor de bewoners en zien wat daar gebeurt.

Wie weet komen ze nog eens terug!

Laatste nieuws

ROQUIN