Nieuws

Leerlingen geven Engelse les op basisschool

Europese Dag van de Talen

Twee of drie jaar geleden zaten de leerlingen van Metameer zelf nog in groep acht. Deze week stonden ze voor de klas op een basisschool ter gelegenheid van de Europese Dag van de Talen.

Leerlingen van het tweetalig onderwijs in Stevensbeek en jenaplan Boxmeer geven Engelse les. Leuk om als jonge leerkracht iets te leren aan kinderen die net iets jonger zijn dan zijzelf. Soms ook best pittig, omdat het een gemengde groep is van verschillende leeftijden. De kinderen luisteren wel heel geïnteresseerd naar hun jonge leerkrachten en stellen veel vragen over tweetalig onderwijs in het voortgezet onderwijs. Is tto moeilijk? Onze leerlingen delen hun ervaring dat tto tot de herfstvakantie wennen is. Daarna kom je in het

ritme.

De leerlingen van Metameer tweetalig onderwijs weten waarom talenkennis belangrijk is. De tweede- en derdeklassers tweetalig havo/vwo gebruiken hun kennis en vaardigheden in een Engelse les aan basisschoolkinderen. Je talen spreken is handig voor op vakantie en als je later gaat studeren. Of het is gewoon leuk!

← Terug naar overzicht