Ons onderwijs

Waar wij voor staan

Wij richten ons onderwijs zo in dat jij op een passend niveau een diploma haalt en daarbij een goede vervolgkeuze maakt. En we leren je hoe je nu en in de toekomst een betekenisvolle bijdrage kunt leveren aan de maatschappij. Dat doe je individueel, maar ook in de dynamiek van de groep, onze regio en – zeker voor de tweetalige leerlingen – internationaal.

Onderwijsaanbod Boxmeer

Vmbo/havo/vwo 1 en 2

In onze tweejarige brugklas zitten vmbo-, havo- en vwo-leerlingen samen in een klas. Je leert van en met elkaar, maar volgt je eigen leerweg op jouw werk- en denkniveau. Je leert in klassikale lessen, aan de hand van thema’s, workshops, presentaties en projecten. Per week heb je zes uur studiewerktijd om – met hulp van je mentoren – zelfstandig te werken.

Havo/vwo 3

In het 3e jaar havo/vwo bereiden we je voor op de bovenbouw op onze locatie Stevensbeek of een andere school. Dat doen we met het vak Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB), waarbij je in gesprek gaat met beroepsbeoefenaars, een snuffelstage loopt, uitgebreide profielkeuzebegeleiding krijgt en bezoeken brengt aan vervolgscholen en de HAN in Nijmegen. We horen terug dat onze leerlingen op een hoog niveau reflecteren en bovengemiddeld mondeling taalvaardig zijn.

Vmbo 3 en 4

Op ons vmbo oriënteer je je breed met het profiel Dienstverlening & Producten. Je krijgt levensechte opdrachten om te ontdekken wat bij je past. Zo bereiden we je samen voor op een arbeidsmarkt die vraagt om mensen die zélf kennis verwerven, samenwerken, problemen oplossen en creatief zijn.

Vmbo On Stage

Om je kennis te laten maken met alle beroepen en erachter te komen of een beroep iets voor je is, organiseren we samen met andere scholen in de regio Vmbo On Stage. Noteer 7 maart 2024 alvast in je agenda.

Kiezen op vmbo

Afspelen

Ondersteuning

Onze mentoren begeleiden je intensief en houden namens de docenten alle resultaten en ontwikkelingen bij, die ze regelmatig ook met ouders/verzorgers bespreken. Wie extra ondersteuning nodig heeft, kan contact opnemen met onze zorgcoördinator Hanneke Verschuren, h.verschuren@metameer.nl. Lees meer in de Schoolgids.

Ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland

Heb je vragen over passend onderwijs, wil je advies of praten met iemand die met je meedenkt? Dan kun je terecht bij je school of bij ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland. De website is www.steunpuntnijmegenstromenland.nl.

Onze school in cijfers

Hoe veilig is onze school? Wat zijn de examenresultaten? Hoe doen onze leerlingen het in het vervolgonderwijs? Lees het hier.

Ons Schoolplan 2019-2023 laten we zien hoe we aan de verdere ontwikkeling van ons onderwijs werken.