Naar de brugklas

Zie jij jezelf hier al lopen?

Om je te helpen in je zoektocht naar de middelbare school die het beste bij je past, vertellen wij je graag meer over Metameer jenaplan Boxmeer. Het belangrijkste is dat je je thuis voelt op onze school. Dat weet je pas als je hier rondloopt. Kom dus vooral gezellig langs!

Welkom

Is Metameer de school voor jou? Onze meeloopdagen, informatieavonden, open dagen en masterclasses tweetalig onderwijs zitten erop. Momenten waarop jij de sfeer kon proeven en kennismaken met onze docenten, onze leerlingen en ons onderwijs.

Ben je er nog niet helemaal over uit? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijke afspraak. Vul hiervoor het contactformulier in. We helpen je graag.

Maèlla en Boris geven je met de filmpjes hieronder alvast een indruk van onze school. Scroll rustig naar beneden voor meer informatie. Bekijk ook het filmpje van een meeloopdag.

Bekijk onze school!

Maèlla en Boris laten jou met deze filmpjes onze jenaplanlocatie zien. Maar wat is jenaplanonderwijs? Wat kun je met tweetalig onderwijs? Wij zijn een Cultuurprofielschool, wat brengt dat jou?

Jenaplan

Je zit bij ons op school met verschillende niveaus bij elkaar, zoals je ook gewend bent op je huidige school. We leren van en met elkaar, maar je werkt op je eigen niveau. Onze docenten gebruiken hiervoor verschillende werkvormen. Na een korte instructie in de kring kies je in overleg hoe en waar je het best leert: dichtbij de vakdocent, zelfstandig of met een groepje in een open ruimte. Wat jenaplanonderwijs precies is, vind je hier.

Meer over jenaplanonderwijs

Ontdek je talenten

Je krijgt bij ons een actieve rol in je eigen ontwikkeling. Tijdens de tweejarige brugperiode heb je twee mentoren die je daarbij coachen. We geven je de tijd om erachter te komen welk niveau bij jou past en besteden vanaf het begin ook aandacht aan loopbaanleren, zodat je zelf leert hoe je vorm geeft aan de stappen die je wilt zetten. Als je extra ondersteuning nodig hebt, is daar ruimte voor. Hierover lees je meer in de Schoolgids.

Naar de schoolgids

Informatieavonden ouders/verzorgers groep 7 en 8

Ouders/verzorgers kunnen alle presentaties van onze informatieavonden nog eens terugzien.

Contactformulier

Heb je een vraag? Heel simpel: laat je gegevens achter op het contactformulier. Wij nemen persoonlijk contact met jou op.

Contactformulier

Veel kunst en cultuur

Als Cultuurprofielschool besteden we extra veel tijd aan kunst en cultuur. Zo leer je om met creatieve ideeën tot oplossingen te komen, verbanden te leggen en hoe je jezelf moet presenteren. Hoe we dit doen, lees je hier.

Meer over cultuurprofielschool

Tweetalig onderwijs

Bij ons kun je tweetalig onderwijs volgen. Speciaal voor wereld- burgers in de dop, die goed Engels willen leren en van wat extra uitdaging houden. Het maakt niet uit of je vmbo-, havo- of vwo-advies hebt. Met een tto-certificaat op zak ben je goed voorbereid op de toekomst, in een steeds internationalere samenleving.

Meer over tweetalig onderwijs

 

Afspelen
Ouders/verzorgers: zo verloopt een schooldag. Kijk mee met de meeloopdag van groep 8!
Afspelen
Directeur Maartje van de Kerkhof aan het woord
Afspelen
Vmbo bovenbouw, hoe gaat dat?

Veel gestelde vragen

We hadden elkaar dit jaar liever vaker ‘live’ ontmoet. Daarom hebben we veel gestelde vragen en antwoorden alvast op een rij gezet. Misschien staat jouw vraag hier wel tussen!

Ga naar veel gestelde vragen

Aanmelden

Past Metameer bij jou en wil je graag bij ons op school komen?

Kom met je ingevulde aanmeldformulier, naar de aanmelddagen op dinsdag 14 en woensdag 15 maart 2023 van 17.00 tot 19.00 uur.

Tijd om te wennen

Op dinsdag 4 juli 2023 maak je kennis met je nieuwe klas, je mentoren en ons gebouw. En in de eerste weken op school is er genoeg tijd om te wennen aan alles wat nieuw is.

Wil je meer weten, mail dan even met Michel Hendriks, m.hendriks@metameer.nl, voor tweetalig onderwijs met Jan Vermunt, j.vermunt@metameer.nl of bel naar onze locatie.