Naar de brugklas

Zie jij jezelf hier al lopen?

Om je te helpen in je zoektocht naar de middelbare school die het beste bij je past, vertellen wij je graag meer over Metameer jenaplan Boxmeer. Het belangrijkste is dat je je thuis voelt op onze school. Dat weet je pas als je hier rondloopt. Kom dus vooral gezellig langs!

Metameer en jij

In deze bijzondere tijd zorgen we ervoor dat je tóch kennis kunt maken met onze school. Doe mee aan de masterclass tweetalig onderwijs. Je ouder(s)/verzorger(s) zijn welkom op onze online informatieavonden. De open dag gaat dit jaar helaas niet door. Maar eind januari kom je op deze pagina alles online te weten over de brugklas van Metameer. Houd deze pagina dus in de gaten.

 

Metameerpakket

Vraag het informatiepakket aan! Laat hier je gegevens achter. Dan valt het binnenkort op je deurmat.

Jenaplan

Je zit bij ons op school met verschillende niveaus bij elkaar, zoals je ook gewend bent op je huidige school. We leren van en met elkaar, maar je werkt op je eigen niveau. Onze docenten gebruiken hiervoor verschillende werkvormen. Na een korte instructie in de kring kies je in overleg hoe en waar je het best leert: dichtbij de vakdocent, zelfstandig of met een groepje in een open ruimte. Wat jenaplanonderwijs precies is, vind je hier.

Veel kunst en cultuur

Als Cultuurprofielschool besteden we extra veel tijd aan kunst en cultuur. Zo leer je om met creatieve ideeën tot oplossingen te komen, verbanden te leggen en hoe je jezelf moet presenteren. Hoe we dit doen, lees je hier.

Heb je een vraag?

Heel simpel: vul het contactformulier in en wij nemen persoonlijk contact met jou op.

Ontdek je talenten

Je krijgt bij ons een actieve rol in je eigen ontwikkeling. Tijdens de tweejarige brugperiode heb je twee mentoren die je daarbij coachen. We geven je de tijd om erachter te komen welk niveau bij jou past en besteden vanaf het begin ook aandacht aan loopbaanleren, zodat je zelf leert hoe je vorm geeft aan de stappen die je wilt zetten. Als je extra ondersteuning nodig hebt, is daar ruimte voor. Hierover lees je meer in de Schoolgids.

Tweetalig onderwijs

Bij ons kun je tweetalig onderwijs volgen. Speciaal voor wereld- burgers in de dop, die goed Engels willen leren en van wat extra uitdaging houden. Het maakt niet uit of je vmbo-, havo- of vwo-advies hebt. Met een tto-certificaat op zak ben je goed voorbereid op de toekomst, in een steeds internationalere samenleving. Meer weten?

Aanmelden

Kom, met je ingevulde aanmeldformulier, naar de aanmelddagen op maandag 8 en dinsdag 9 maart 2021 van 17.00 tot 19.00 uur en neem mee:

  • een kopie van je ID-bewijs of een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie met daarop je BSN
  • het onderwijskundig rapport – als je basisschool geen gebruik maakt van OSO – en eventuele kopieën van testgegevens

Tijd om te wennen

Op dinsdag 6 juli 2021 maak je kennis met je nieuwe klas, je mentoren en ons gebouw. En in de eerste weken op school is er genoeg tijd om te wennen aan alles wat nieuw is.

Wil je meer weten, mail dan even met Michel Hendriks, m.hendriks@metameer.nl, voor tweetalig onderwijs met Jan Vermunt, j.vermunt@metameer.nl of bel naar onze locatie.