Nieuws

Metameer steunt regionaal leesoffensief

Kinderen en jongeren moeten veel meer gaan lezen. Daarom starten scholen en Biblioplus in het Land van Cuijk en Maasduinen een regionaal leesoffensief. Want een kwart van de 15-jarigen is functioneel laaggeletterd en heeft dus moeite met het lezen en begrijpen van teksten.

Metameer leest

Metameer neemt ook deel aan dit regionaal leesoffensief. Leerlingen moeten een interessant leesboek in hun schooltas bij zich hebben. Dat ze erbij kunnen pakken tijdens de les of na een toets. Daarmee sluiten we aan bij de landelijke campagne van Stichting Lezen: ‘Momentje vrij, boek erbij’. In Boxmeer beginnen eerste- en tweedejaarsleerlingen de les Nederlands met tien minuten lezen in de klas. Ook nodigt Metameer regelmatig schrijvers uit op de locatie Stevensbeek en jenaplan Boxmeer en bezoeken leerlingen de bibliotheek.

Meer lezen

De gezamenlijke aanpak om jongeren meer te laten lezen bestaat verder uit lespakketten op maat voor docenten, gebruik van inhoudelijk rijke teksten, gratis e-bookaccounts van de bibliotheek en een regionale conferentie in 2021 om te zien welke initiatieven in de tussentijd zijn ontstaan.

← Terug naar overzicht