Nieuws

Nieuwe inspirerende leeromgeving voor leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer

Het schoolplein van Metameer jenaplan Boxmeer is vernieuwd. Het resultaat is een mooie, inspirerende leeromgeving waar de leerlingen volop kunnen ontdekken. Helaas is de viering en feestelijke opening van het schoolplein met leerlingen en de gemeente uitgesteld. Deze stond gepland voor vrijdag 16 oktober.

Zintuigen prikkelen

Het nieuwe schoolplein nodigt leerlingen uit te ontdekken. Ook bevat het veel groenelementen. Het podium is geschikt voor optredens, uitreikingen etc. en docenten kunnen er interactieve lessen in de buitenlucht geven. “We willen de nieuwsgierigheid van kinderen aanwakkeren. Het vernieuwde schoolplein maakt het mogelijk ook buiten het lokaal te leren. Een andere manier van leren die onze zintuigen prikkelt,” zegt locatiedirecteur Maartje van de Kerkhof.

Leerlingen, ouders en docenten hebben meegedacht over dit ontwerp in samenwerking met Groenkompas uit Vierlingsbeek. Verbinding is het sleutelwoord: verbinding met elkaar en met de natuur. Het groen zorgt ook voor eenheid tussen de gebouwen. “We kozen ervoor om onder andere druivenstruiken te plaatsen onder de overkapping van de pleinbouw,” vertelt Jannie Gerrits, hoofd facilitair. “Een groene omgeving zorgt voor ontspanning, nodigt uit tot bewegen, spel en ontdekken. We creëerden veel groepsplekken en leerlingen kunnen buiten hun telefoons opladen. En bovendien heeft het schoolplein toegevoegde waarde voor bijvoorbeeld de lessen koken en mens en natuur.”

Foto’s: Leerlingen maken gebruik van nieuw schoolplein van Metameer jenaplan Boxmeer.

← Terug naar overzicht