Nieuws

Travel diaries

Hoe we in deze coronatijd invulling kunnen geven aan wereldburgerschap en internationalisering. Een project voor tweetalige brugklassers en tweedeklassers van jenaplan Boxmeer illustreert dit.

Presentatie

Metameer werkt samen met haar partnerschool Singhania School in Thane, ongeveer 45 min van Mumbai. De leerlingen van klas jn1tl en klas jn2tj nemen samen met de Indiase leerlingen deel aan een project genaamd ‘Travel Diaries’. Ze vertellen elkaar over de mooie plekken in hun land. Dat doen ze door een PowerPoint te maken waarin ze van alles laten zien en inspreken.

Grappig accent

De Indiase leerlingen hebben al verteld over hún land. “Wij gaan nu aan de slag met bijvoorbeeld Amsterdam, de kaasmarkt van Gouda maar ook De Hoge Veluwe en Nijmegen,” vertelt tto-coördinator Annemarie Wammes. “Het is heel leuk om te horen hoe ze spreken…. Hun Indiaas accent klinkt erg ‘grappig’ in onze oren, maar het is tegelijkertijd lastig te verstaan.”
Uiteindelijk gaan de leerlingen elkaar daadwerkelijk spreken en feedback geven. Een ‘grensoverstijgende’ uitdaging!

← Terug naar overzicht