Nieuws

Week van de Mediawijsheid

Online media kunnen je helpen het beste uit jezelf te halen. Maar media kunnen ook veel van je vragen. De Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november) vraagt aandacht voor een kritische en bewuste omgang met media. Metameer, het Elzendaalcollege en het Merletcollege ondersteunen dit initiatief en organiseren daarom workshops voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Wat ga je leren?

In de workshop over nepnieuws ga je aan de slag met de volgende vragen:
• Waarom maken mensen nepnieuws?
• Hoe herken je nepnieuws?
• Waarom geloven we nepnieuws?
• Wat is het gevaar van nepnieuws?
Daarna maak je een eigen website boordevol nepnieuws.

Wanneer?

Dinsdag 10 november van 18.00 tot 19.30 uur (Metameer jenaplan Boxmeer)
Woensdag 11 november van 15.00 tot 16.30 uur (Elzendaalcollege Boxmeer).
Woensdag 11 november van 15.00 tot 16.30 uur (Merletcollege Cuijk)

Aanmelden

Er is steeds plaats voor 25 deelnemers. Het programma is voor alle workshops hetzelfde. Om zoveel mogelijk kinderen de gelegenheid te geven om deel te kunnen nemen, mag je maar één moment kiezen. Gebruik dit formulier om je in te schrijven. De inschrijving sluit op zaterdag 7 november.

← Terug naar overzicht