Nieuws

Méérweek periode 2

Deze méérweek was anders dan anders door de lockdown. Toch bestond het programma voor de leerlingen uit een mooie combinatie van lessen, activiteiten met de mentoren en LOB-activiteiten. Leerlingen zijn volop met hun leerproces bezig geweest. Docenten hebben gekeken naar de mogelijkheden in deze coronatijd.

Virtueel museumbezoek

Leerlingen bezochten bij K&C virtueel een museum. De eerste- en tweedejaars konden kiezen uit het Rijksmuseum, het Mauritshuis of het Van Gogh museum. Ze mochten één kunstwerk kiezen om een onderzoek naar te doen en hun mening over te vormen. De opgedane kennis verwerken ze in een presentatie alsof zij zelf de museumdocent zijn. Bekijk de uitwerking van Guusje van den Heuvel.
Op deze manier kunnen leerlingen toch een museum bezoeken in coronatijd. En op zo’n manier ontdekken wat er in een museum te doen is en zelf op onderzoek uitgaan over een schilderij dat hen aanspreekt. Dat past bij de jenaplanuitgangspunten en activiteiten: werk, spel, gesprek met de klasgenoten en het resultaat delen met elkaar zorgt ook voor vieren.

Werken vanuit je talenten

Leerlingen deden ook activiteiten met hun mentoren. Zo ging een brugklas aan de slag met hun talenten. Leerlingen organiseerden en gaven elkaar workshops: arretjescake maken, tiramisu maken, kip kruiden en bakken en volleyballen.
Een tweede klas bedacht allerlei opdrachten. Wie voert de meeste opdrachten tijdens een les uit? Een opgeslagen foto in Itslearning diende als bewijs van een uitgevoerde challenge. Enkele voorbeelden:
• Doe een bottle-flip
• Maak een tiktok dansje
• Laat een foto zien van je favoriete hobby
• Maak een foto van een kenteken waarvan, als je de getallen bij elkaar optelt, de uitkomst 12 is
• Maak een foto van je huis

Kunstvakvoorstelling

Enkele derde klassen hebben een voorstelling gemaakt tijdens het kunstvak. Het eindresultaat is een samenvoeging van muziek, dans/drama en animatie. Daar hebben de leerlingen de afgelopen periode voornamelijke aan gewerkt. Deels in aparte groepen maar deels met de hele klas. De presentatie vond plaats in de aula. Helaas kon het door D&P georganiseerde filmgala niet doorgaan.

Digitale schoolbezoeken

De havo/vwo-leerlingen zouden in deze méérweek enkele scholen bezoeken. Alle scholen in de regio waar leerlingen normaal naartoe uitstromen, hebben zich vorige week digitaal voorgesteld en de mogelijkheden qua profielkeuze toegelicht. Zo hebben leerlingen toch een beeld van de school gekregen. Hopelijk kunnen leerlingen later deze periode alsnog scholen bezoeken.

← Terug naar overzicht