Nieuws

Metameer ‘superschool’ volgens Elsevier Weekblad

Elsevier Weekblad roept Metameer jenaplan Boxmeer uit tot ‘superschool’. Voor het vijfde jaar op rij voert de school de lijst van ‘beste scholen 2021’ aan. “Complimenten voor onze leerlingen, ons team, ouders en verzorgers, want we doen dit samen,” zegt Maartje van de Kerkhof, directeur van de jenaplanlocatie. Ze is trots dat Metameer weer zo’n prestatie neerzet. Hoe doen ze dat? “Ik werk veel samen in de les. Maar kan ook in mijn eigen tempo werken. Ik heb veel contact met mijn mentoren met wie ik spreek over mijn ontwikkeling, wat ik heb geleerd en nog graag wil leren. Het is hier gewoon fijn,” aldus een tweedeklasser.

Van de Kerkhof vult aan: “Prestaties en resultaten zijn belangrijk, maar de persoonlijke ontwikkeling van de leerling is net zo belangrijk. Wat weet je over jezelf, hoe zorg je voor een ander en de wereld om je heen? Ook kunst- en cultuuronderwijs en burgerschapsvorming nemen hierin een belangrijke plaats in ons jenaplanonderwijs. Het stimuleert creativiteit, nieuwsgierigheid en betrokkenheid. Onze leerlingen zijn gemotiveerd, willen het beste uit zichzelf halen. En we hebben betrokken docenten die dicht bij de leerlingen staan.”

Elsevier-onderzoek

Waarom is Metameer een ‘superschool’? De leerlingen behalen goede resultaten en verlaten de school met een hoger diploma dan hun basisschooladvies. Verder vergelijkt het Elsevier-onderzoek scholen op hun examencijfers en op het doorlopen van de school zonder vertraging. Metameer biedt leerlingen kansen en geeft ze invloed op hun eigen leerproces.

← Terug naar overzicht