Nieuws

Lotte Braks en Fleur Kempen bij de Junior Speaking Contest

Lotte Braks (uit jn2tl) en Fleur Kempen (jn3tl) hebben woensdag 10 februari deelgenomen aan de Junior Speaking Contest regionale ronde. Ze zaten in een groep met andere tto’ers uit heel Nederland. Dat is een van de voordelen van een ‘online ronde’. De deelnemers hielden hun speech namelijk online via Teams.

Krachtig en hoopvol

Lotte nam het op tegen zeven andere kandidaten uit de tweede klas. Haar speech ‘Be grateful for what you have’ was krachtig en hoopvol; Lotte deed het heel natuurlijk. “It was the most terrifying thing I have ever done!” was Lottes eerste reactie. Maar gelukkig kwam daarna ook: “It was very exciting!”

Beheerst

De competitie in de tweede ronde, van de derdejaarsleerlingen, was ook ijzersterk. Fleur presenteerde haar speech ‘What do you think?’ (onderwerp was ‘vooroordelen’) met veel rust en zelfbeheersing. Fleur achteraf: “So many things seem to be an obstacle before I do them. But I am so glad I have done this!”

Lotte en Fleur zijn niet alleen in staat hun mening in een vreemde taal te verwoorden, maar laten ook hun inzichten en passie zien voor zaken die spelen in de wereld. Beiden zijn helaas niet door naar de landelijke finale. Maar: “We are so proud of them!”

← Terug naar overzicht