Nieuws

Les over geluk in de schouwburg

‘Wat is geluk?’ Deze vraag staat centraal tijdens het theatercollege van Guido Weijers in de schouwburg van Cuijk. Leerlingen uit de bovenbouw van Merletcollege en Metameer krijgen les in geluk.

Plezier maken en even weg uit de werkelijkheid

Schouwburg Cuijk, Merletcollege en Metameer kwamen samen in actie om leerlingen even te laten ontsnappen aan alle beperkingen die de lockdown met zich meebrengt. Door de samenwerking kunnen ze jongeren meer in contact brengen met het theater. Muziekdocent Merletcollege, Linda Peterse vertelt: “Het is fantastisch om de leerlingen in de schouwburg te zien. We verwachten echt dat het hun inspireert.”

Even weg uit de werkelijkheid, samen plezier maken en lachen: iets beleven in deze bizarre tijden. Het ‘geluk kon niet op’ voor Luna, Megan en Nina die dinsdag 30 maart naar de schouwburg gingen. “Een feestje om er even uit te zijn. Weer een keer wat anders.” Een uur lang hebben de leerlingen naar de wijze woorden kunnen luisteren van Guido Weijers.

Reflectieopdracht

Na deze voorstelling leveren leerlingen nog een opdracht in. Kunstdocent Metameer Stevensbeek, Veronique Verhoeven vertelt: “Als voorbereiding op dit theatercollege hebben leerlingen online verschillende cabaret- en theatervoorstellingen bekeken. Na deze voorstelling volgt er een reflectie- en creatieve opdracht voor de leerlingen van havo, vwo en vmbo tijdens de lessen ckv.”

Volgende week volgen andere klassen van de bovenbouw onder andere van de locatie Metameer jenaplan Boxmeer deze masterclass.

← Terug naar overzicht