Nieuws

Stages helpen leerlingen bewuster kiezen voor een studie

Verloskunde of fysiotherapie. Op je 14e of 15e een studie kiezen is lastig. Stages zijn voor leerlingen van Metameer onmisbaar. Ze helpen bij de keuze voor een passende vervolgopleiding.

In april liepen leerlingen van de locaties Stevensbeek en jenaplan Boxmeer van Metameer stage. Meekijken bij een hovenier, gastouder, in een drogisterij of dressuurstal. 240 bedrijven en instanties in de regio boden in tijden van corona derdejaars van het vmbo toch een stageplek aan. En dat levert leerlingen een waardevolle ervaring op.

Technologie

Floris van Drunen (14) uit Heijen gebruikt de stages om zich breed te oriënteren. Hij had het naar zijn zin bij Forfarmers in Heijen. Floris vertelt: “Ik mocht meekijken bij storingen aan de machines en silo’s. Het team collega’s was gezellig. Ik weet nog niet echt welke kant ik op wil. Iets met technologie, programmeren.” Daarom onderzoekt hij verschillende sectoren als de autoreparaties, veevoerindustrie en wil volgend jaar nog graag de ict-sector ontdekken.

Fysiotherapie

Anna Hoeben (14) uit Wantsum weet al wel dat ze iets met sport en gezondheid wil doen. Deze combinatie vond ze tijdens haar stage fysiotherapie waar ze meekeek maar ook zelf een passende oefening mocht uitkiezen. Anna zegt: “Van jongs af aan wil ik al de verloskunde in. Na het vmbo wil ik nog de havo gaan doen. Ik heb dus nog voldoende tijd hierover na te denken.”

← Terug naar overzicht