Nieuws

Als echte Little Victorians

De tweetalige brugklassers van jenaplan hebben kennisgemaakt met het leven van kinderen van het Verenigd Koninkrijk in het Victoriaans Tijdperk. Ze kropen in hun rol en speelden enkele scènes uit het harde leven op straat. Een interactieve workshop van het Phileas Fogg Theatre gebaseerd op literaire werken van o.a. Charles Dickens. De enthousiaste en ervaren acteurs maken hun jonge deelnemers snel vertrouwd waardoor de communicatie in het Engels soepel verloopt. Al snel zijn de brugklassers echte Little Victorians.

Uitgedaagd

De 13-jarige Anna Roos Reijnders vond het een heel leuke en leerzame activiteit. Ze zegt: “Weer eens iets anders. Ik houd ook van geschiedenis. Onze mentor had ons vooraf verteld dat ze heel boos zouden overkomen. Dit was hun rol.” De acteurs spraken geen woord Engels. De brugklassers werden dus echt uitgedaagd om in het Engels te praten. “Ik legde het op zo’n manier uit dat ze het snapten.”

← Terug naar overzicht