Nieuws

Rens Teeuwen in finale Flash Fiction Challenge

Fictie schrijven in het Engels, een creatief verhaal in slechts 150 woorden: de eerste- en tweedejaars van tweetalig jenaplanonderwijs van Metameer in Boxmeer deden mee aan Flash Fiction Challenge. De 15-jarige Rens Teeuwen uit Wanssum behoort tot de beste 10 inzendingen van de tweedeklassers. “Een heel verhaal schrijven in slechts 150 woorden is heel interessant. Ik ben gewoon gaan schrijven. Ik moest wel een aantal scènes schrappen,” aldus Rens Teeuwen.

Moeilijke opdracht

Leerlingen beoordeelden elkaars ultrakorte verhalen en kozen hun favorieten. Docenten Annie Habraken, Monja Cox, Toni Southgate en Annemarie waren onder de indruk. Annemarie: “Het is een echt moeilijke opdracht. De leerlingen moeten goed nadenken over hun woordgebruik en de grammatica. Ook moeten ze creatief zijn in slechts 150 woorden.”

Finale

Op vrijdag 11 juni kiest een driekoppige vakjury de winnaars en runners-up uit de eerste- en tweedejaars. De jury bestaat uit een kinderboekenschrijver uit het Verenigd Koninkrijk, een oud-docent en een medewerker van American Book Center. De winnaars ontvangen een boekenbon.

Eerste editie

Nuffic, het netwerk voor o.a. tweetalig onderwijs, organiseert voor de eerste keer deze competitie voor eerste- en tweedejaars van het tweetalig onderwijs. Schrijven kun je altijd, ook in deze bijzondere coronatijd. A Flash Fiction Challenge is a FEAST!

← Terug naar overzicht