Nieuws

Tweedeklassers jenaplan Boxmeer bezoeken TechnoPromo

Nieuwsgierig raken in de nieuwste ontwikkelingen in de techniek en technologie. Een klas tweedejaars van Metameer jenaplan Boxmeer brachten in juni een bezoek aan TechnoPromo in Cuijk. Ze maakten daar kennis met verschillende soorten techniek en technologie.

Veelzijdige technieken

Leerlingen hebben zelf een werkstuk mogen kiezen en maken. Daarbij gebruikten ze verschillende soorten techniek en apparatuur. bijvoorbeeld een metalen plaatje buigen, gat boren, 3D-print ontwerpen en uitprinten, hout bewerken, een robot programmeren en laten bewegen.

Sterk Techniekonderwijs

Volgend jaar gaan alle tweedeklassers van Metameer, Merletcollege en Elzendaalcollege naar TechnoPromo. Dit bezoek is een van de programmaonderdelen binnen Sterk Techniekonderwijs. Dit project heeft als doel meer leerlingen kennis te laten maken, nieuwsgierig te maken en te verleiden voor een toekomst in de techniek. TechnoPromo is een mooie kans voor leerlingen om zich te verdiepen in verschillende thema’s binnen de techniek en technologie.

← Terug naar overzicht