Nieuws

Alles groeit en bloeit

Alles groeit en bloeit goed in de moestuin van Metameer jenaplan Boxmeer. Leerlingen en medewerkers verbouwen hierin zelf groenten en fruit. Zij mogen ook plantjes van thuis meenemen. Van aardbeien plukken tot onkruid wieden, er is genoeg te doen en beleven.

Leerlingen bewerken de grond van de moestuin.

Samenwerkende partners

Medewerkers van Metameer hebben een stuk grond omgetoverd tot moestuin. In samenwerking met de gemeente Boxmeer werd de grond na het omploegen bedekt met een laag mest en toen was het tijd voor de eerste planten. Verschillende bedrijven sponsoren. Dichterbij heeft ook een stukje van de moestuin en gaat samen met Metameer in de keuken ook wat bereiden. De moestuin bestaat uit courgette, pompoenen, komkommer, fruitbomen, prei, kruiden, aardappels, bonen, tomaten, pepers, spinazie, zoete aardappels, paprika’s, zonnebloemen, aardbeien en aubergine.

← Terug naar overzicht