Nieuws

99% geslaagd op Metameer, gefeliciteerd!

Donderdag 15 juli kregen de leerlingen die in het derde tijdvak moesten afronden of herkansen te horen of ze waren geslaagd. Metameer heeft dit jaar een slagingspercentage van 99 procent. Volgende week vieren alle geslaagde examenleerlingen het einde van hun middelbareschooltijd op Metameer met een diploma-uitreiking op school.

IB-examen

De leerlingen van tweetalig onderwijs in Stevensbeek kregen begin deze maand ook de uitslag van het IB-examen. De afsluiting van een tweejarig programma in de bovenbouw dat tto-leerlingen extra academische kennis en vaardigheden meegeeft voor het hoger onderwijs. Alle tto’ers zijn geslaagd met mooie resultaten.

Cum laude geslaagd voor tweetalig vwo

De 18-jarige Thijs Steinmann uit Venray behaalde een 6 uit 7 voor het IB-examen ‘higher level’ en slaagde cum laude voor tweetalig vwo. Hij kijkt terug op een leuke, fijne tijd op Metameer waarvan de eerste drie jaar op de locatie jenaplan Boxmeer. Waar hij door tto leerde over andere culturen en zijn blik op de wereld verruimde. “Ik had er redelijk veel vertrouwen in na mijn IB-examen. Ik was hierop goed voorbereid door mijn docente Sylvia Bates. Literatuur lezen en deze koppelen aan wereldproblemen vond ik leuk om te doen. Ook hebben we veel geoefend met het schrijven van een betoog en we hielden een portfolio bij. Hierdoor kan ik goed analyseren, reflecteren en de betrouwbaarheid van bronnen beoordelen. Handig voor mijn studie.” Thijs kijkt nu uit naar zijn leven als student rechten aan de Radboud Universiteit. In deze studie combineert hij zijn interesse voor taal, politiek, filosofie en internationaal en Europees recht.

Overzicht geslaagden Metameer 2021

Metameer jenaplan Boxmeer
Vmbo theoretisch/gemengde leerweg (inclusief tweetalig onderwijs): 98%
Vmbo kaderberoepsgerichte leerweg (inclusief tweetalig onderwijs): 100%
Vmbo basisberoepsgerichte leerweg (inclusief tweetalig onderwijs): 100%

Metameer Stevensbeek
Vwo (inclusief tweetalig onderwijs): 100%
Havo (inclusief tweetalig onderwijs): 97%
Vmbo theoretisch/gemengde leerweg: 100%
Vmbo kaderberoepsgerichte leerweg: 100%
Vmbo basisberoepsgerichte leerweg: 100%

Totaal Metameer
Vwo: 100%
Havo: 97%
Vmbo tg: 99%
Vmbo kader: 100%
Vmbo basis: 100%

Totaal 419 leerlingen geslaagd (99%)

← Terug naar overzicht