Nieuws

Geslaagde introductie

Introductie Metameer

Siepdag, op kamp in de regio of naar de Ardennen en theater.

Alles in het teken van kennismaking en groepsvorming!

Gelukkig mogen we weer allemaal tegelijk naar school. Geen thuisonderwijs of hybride onderwijs meer, maar samen in de klas. De leerlingen van Metameer zijn het nieuwe schooljaar begonnen met de introductiedagen. De introductiedagen staan in het teken van kennismaking en groepsvorming. Deze dagen zijn extra belangrijk omdat met spel en gesprekken leerlingen, mentoren en docenten elkaar beter leren kennen en ze versterken de groepsband.

Introductieweken

Verbondenheid vindt Metameer een belangrijke basis voor leerlingen om zichzelf te ontwikkelen. In deze eerste weken legt Metameer deze basis. Leerlingen volgen een zeer gevarieerd introductieprogramma met voor alle leerlingen wat leuks en leerzaams. De brugklassers bleven in de veilige omgeving van de school en hadden een sportdag bij De Siep, de tweedeklassers gingen op kamp in de regio terwijl de derdeklassers naar de Ardennen gingen. Waar één leerling precies verwoordde waarom het allemaal om te doen is bij een nauwe doorgang in een grot: “Het is echt fijn dat iedereen elkaar zo goed helpt!”. De vierdeklassers hadden een boksclinic en genoten van een theatervoorstelling.

De gehele introductie verliep in een ontspannen en fijne sfeer, waaraan het mooie weer er ook letterlijk aan bijdroeg dat het een prachtige introductieweek was. Ons doel was kennismaken, het creëren van veiligheid en het groepsproces wat naar ons gevoel goed gelukt is. We hopen dat iedereen een goede start heeft gehad!

← Terug naar overzicht