Nieuws

Metameer jenaplan heeft ‘sisterschool’ in Taiwan

Metameer jenaplan en Taiwan Kai Ping Culinary School worden ‘sisterschool’


Op dinsdag 5 oktober heeft Metameer jenaplan Boxmeer een ‘memorandum of Understanding’ getekend met de Kai Ping Culinary School in Taiwan. Vanaf nu zijn de scholen ‘sisterschools’. Online vond een prachtige ceremonie plaats. De school in Taiwan werkt sinds een paar jaar volgens het jenaplanconcept en Metameer gaat de school hierbij ondersteunen. De leerlingen en docenten van het tweetalig onderwijs van Metameer gaan met deze nieuwe internationale samenwerking aan de slag.

Samenwerken met Taiwanese leerlingen

In december organiseren leerlingen in Taiwan een internationale week. Met als thema ‘Nederland’. De leerlingen van onze derdeklas tweetalig onderwijs vmbo helpen bij informatie die de Taiwanese leerlingen over Nederland  gaan presenteren. Leerlingen hebben een-op-een-contact online en schriftelijk. Onze Metameerleerlingen gaan in  het project ‘Jong zijn in een ander land’ op zoek naar hoe het is om op te groeien in een ander land. Leerlingen komen in contact met leeftijdsgenoten in die andere cultuur. Een mooie uitdagende samenwerking met ook veel cultuurverschillen en natuurlijk ook een tijdsverschil. Tijdens de ceremonie wreef Metameer nog bijna de slaap uit de ogen terwijl ze in Taiwan al op het einde van de werkdag waren.

Memorandum of Understandig

Het memorandum is een document waarin scholen afspreken dat ze op internationaal niveau met elkaar willen samenwerken en elkaar tot ‘sisterschool’ benoemen. Leerlingen van beide scholen gaan elkaar helpen met projecten die ze zelf moeten doen, maar ook gaan ze gezamenlijke projecten uitvoeren. De docenten gaan onderling bekijken hoe het beroepsgerichte programma van hun school er in het Engels uit kan zien, maar ook hoe ze de jenaplanvisie en -essenties beter tot hun recht kunnen laten komen in hun onderwijs. Roger Janssen (betrokken in dit project als contactpersoon, docent tweetalig onderwijs, mentor en jenaplanopleider) “Ik vind dit natuurlijk ook een hele mooie kans om het jenaplan voortgezet onderwijs niet alleen in Nederland op de kaart te zetten maar ook ver daar buiten!”

← Terug naar overzicht