Nieuws

Tweedeklassers jenaplan besteden aandacht aan thema’s alcohol, drugs en roken

Kennismaking

In de eerste twee weken van oktober zijn alle tweede klassen van jenaplan breed bezig geweest met de thema’s alcohol, drugs en roken. Op initiatief van de GGD werden in de eerste week gastlessen door Sociom verzorgd op VO scholen in de regio over dit thema. Leerlingen vulden o.a. een vragenlijst en werden zo geactiveerd om na te denken over deze thema’s. Daarna gingen ze als klas het gesprek met elkaar aan.

Helder Theater ‘Check it out’

In de tweede week verzorgde Helder Theater de voorstelling ‘Check it out’. De tweedejaars maakten kennis met drie jongeren, die alledrie andere keuzes maken op het gebied van alcohol, drugs en roken. De spelers gingen in gesprek met de leerlingen zodat de voorstelling echt interactief werd. De sfeer was erg goed en de leerlingen durfden ook open hun mening te geven. Ter evaluatie is er voor de mentoren nog een lesbrief.

Goede samenwerking

We mogen als school terugkijken op een geslaagde en leerzame samenwerking met de GGD, Sociom en Helder Theater. Leerlingen zijn nieuwsgierig naar alcohol, drugs en roken, maar ze hebben geleerd dat ze zelf daarin hun keuze mogen maken.

← Terug naar overzicht