Nieuws

Metameer locatie jenaplan viert Paarse Vrijdag

Het kan niemand ontgaan zijn. Op vrijdag 10 december 2021 was het Paarse Vrijdag. Een half miljoen scholieren op 2,5 duizend scholen deed mee aan de twaalfde editie van Paarse Vrijdag. Ook op Metameer werd deze dag groot gevierd. Zowel leerlingen als personeel laten op Paarse Vrijdag zien hoe tolerant ze zijn naar mensen binnen de LGBTQI+ gemeenschap door het dragen van iets paars. Deze gemeenschap heeft anno 2021 nog steeds moeite zichzelf te zijn, zo ook op middelbare scholen.

In het kader van deze dag heeft de GSA van locatie jenaplan Boxmeer een groot aantal activiteiten georganiseerd.  De GSA van jenaplan Boxmeer bestaat inmiddels uit 17 leerlingen. Deze leerlingen hadden op deze dag een stand in de aula tijdens de pauzes vanuit waar zij andere leerlingen te woord stonden en waar leerlingen hun nagels paars konden lakken. Ook deelden zij GSA stickers uit, hadden regenboog schmink en werden er paarse bandjes uitgedeeld.

De aula was prachtig versierd met paarse en regenboogvlaggetjes en de grote vlaggen bij de entree waren allemaal vervangen door regenboogvlaggen. Collega’s en leerlingen werden door middel van opgehangen posters opgeroepen om die dag zoveel mogelijk paars te dragen. En hieraan werd goed gehoor gegeven.

De kantine serveerde die dag het eten uit op paarse servetten en er werden paarse whiteboardmarkers uitgedeeld aan de collega’s zodat zij die dag in het paars konden schrijven.

Tevens was er aandacht in de mentorles voor Paarse Vrijdag. Speciaal op deze dag was oud-leerling Eva aanwezig. Zij gaf aan: “Ik ga met veel plezier met leerlingen in gesprek over mijn uit de kast komen en ik vertel graag over mijn ervaringen toen ik nog op school zat. Ook beantwoord ik van harte vragen rondom het thema van Paarse Vrijdag.”

In een powerpoint kwamen de verschillende genders voorbij met uitleg (LHBTQIA+). Ook zat hier een quiz in, een kahoot gemaakt door onze leerlingen over genderdiversiteit. Tot slot waren er korte filmpjes/documentaires die nader ingingen op genderdiversiteit.

We mogen als Metameer trots zijn op onze tolerante en veilige school en kijken samen terug op een geslaagde dag!

← Terug naar overzicht