Nieuws

Debat leerjaar 1 en 2 naar aanleiding van ‘Katvis’

Tijdens Meerweek 2 hebben alle klassen uit leerjaar 1 en 2 samen een debat gevoerd naar aanleiding van het boek ‘Katvis’. Lokaal 202 en 203 waren omgetoverd tot één debatruimte, waar twee klassen tegen elkaar gingen debatteren over een pakkende stelling.

  • Leerjaar 1: Ouders hebben groot gelijk als ze hun kinderen niet op internet laten.
  • Leerjaar 2: Influencers mogen cosmetische ingrepen promoten.

Na een korte voorbereiding in de les, gingen ze van start. Even spannend was het wel, maar wat deden alle klassen het goed! Soms was het even onwennig bij de start, maar zodra het debat op gang kwam, ontstonden er hele krachtige discussies. Superleuk hoe alle klassen zo actief hebben mee gedaan en complimenten aan de mentoren die het soms lastig vonden niet zelf mee te mogen doen!

Even nog wat achtergrond informatie over leesoffensief en Katvis:

Metameer werkt mee aan leesoffensief ‘Momentje vrij? Boek erbij!’

Sinds vorig schooljaar werken Metameer, het Merletcollege en het Elzendaalcollege samen met Biblioplus aan het leesoffensief ‘Momentje vrij? Boek erbij!’. Hiermee willen de scholen de leescultuur onder jongeren stimuleren. Mediawijs met het jeugdboek ‘Katvis’ stond de afgelopen periode centraal. Alle leerlingen van leerjaar 1 en 2 kregen dit boek uitgereikt. ‘Katvis’ gaat over een jongen die vanwege een ‘online vriend’ op avontuur gaat. Is die ‘online vriend’ te vertrouwen? Wat doe je wel en niet bij contact met vreemden? Tijdens de lessen Nederlands besteedden de docenten aandacht aan dit boek en aan mediawijsheid.

Webinar over ‘Katvis’

Op maandag 29 november 2021 vond een webinar plaats. Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd & Media en BiblioPlus organiseerden deze online ouderavond over het jeugdboek ‘Katvis’ van Tjibbe Veldkamp. Aan de hand van het boek gaf Freek tips over mediawijsheid. Hoe kun je iemand vertrouwen online? Hoe beveilig je je zelf digitaal?

Debatmiddag schouwburg Cuijk

Het thema zou afgesloten worden met een debatmiddag in de schouwburg in Cuijk. Echter helaas ging dit vanwege Corona niet door. Daarom vond het debat tijdens de Meerweek op school plaats.

← Terug naar overzicht