Nieuws

Virtual reality is de toekomst

“Wauw, dit is echt man!” “Hahaha, gaaf!!” “whaa, dit is eng…” Een aantal reacties van derdejaarsleerlingen die bij Dienstverlening en Producten – Informatietechnologie (IT) hun eerste ervaringen opdeden met vr-technologie.

Anja Coenen participeert als docent DP-IT actief in de pilot Praktijkgericht Programma Informatietechnologie. De thema’s van D&P worden waar kan voorzien van IT op een hoog niveau. Hierbij gaat het om onderzoeken, ervaren, beleven, creëren.

De aankomende tijd werken leerlingen aan een levensechte opdracht vanuit de agrarische wereld. Het is de bedoeling dat onze leerlingen een vr-toepassing maken voor de melkveehoudersector die inzetbaar is in het primair onderwijs. Hierbij hanteren we het didactisch model “Ontwerpend leren” en een focus op de jenaplan-essenties. Kortom, verbinding tussen proces en product.

Leerlingen onderzoeken de vraag van de sector, komen met creatieve ideeën en gaan uiteindelijk ook de vr-toepassing maken. Hierbij werken we nauw samen met ROC De Gilde te Venray. Onze leerlingen krijgen inhoudelijke workshops van de vakexperts IT op het ROC. We proberen studenten vanuit het ROC onze lessen te laten ondersteunen.

← Terug naar overzicht