Nieuws

Examenleerlingen op excursie naar Het Noordbrabants Museum

De examenleerlingen tekenen en handvaardigheid gingen op excursie naar Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Ze kregen een rondleiding in het kader van het examenthema van dit jaar ‘Natuur’. Tijdens de rondleiding werden de leerlingen geprikkeld om goed na te denken over de diverse beeldaspecten van een kunstwerk. Alles wat tijdens de kunstbeschouwingslessen is behandeld kwam op deze manier mooi samen. Een van de leerlingen zei na de rondleiding: “Nu zien we mooi in de praktijk wat we in de lessen hebben geleerd”. Na de rondleiding maakten de leerlingen een opdracht waarbij ze een favoriet werk moesten uitzoeken om dit vervolgens grondig te analyseren en te beschrijven. Aansluitend op het museumbezoek mochten de leerlingen uiteraard nog van de prachtige binnenstad van Den Bosch genieten. Voor de docenten en leerlingen was het een zeer geslaagde dag!

Foto: Maarten de Ruiter, docent tekenen

← Terug naar overzicht