Nieuws

Workshop Phileas Fogg

Afgelopen week namen de eerstejaarsleerlingen van het tweetaligonderwijs van zowel Stevensbeek als jenaplan Boxmeer deel aan ‘the Little Victorians workshop’ verzorgt door The Phileas Fogg Theatre Company.

Little Victorians is een workshop die zich richt op de periode waarin Groot-Brittannië werd geregeerd door koningin Victoria (1837-1901). Het is een historisch gebaseerde workshop waar leerlingen wordt gevraagd om de rollen na te spelen van arme kinderen die tijdens de industriële revolutie leefden. De Engelse literatuur baant zich een weg door Little Victorians. Scènes zijn geïnspireerd op de literaire werken van Charles Dickens, Charles Kingsley en andere Victoriaanse schrijvers, met echte verhalen van echte Victoriaanse kinderen die in deze periode leefden.

In deze interactieve voorstelling leren de brugklassers over de geschiedenis van Engeland terwijl ze hun Engels aan het oefenen zijn. De leerlingen creëerden een hele voorstelling voor hun ouders en verzorgers. In totaal werden vier voorstellingen opgevoerd door de leerlingen van Stevensbeek en Boxmeer gezamenlijk.

Een leerling: “Some children worked in mines and had to crawl along shafts in the ground. They used a canary to tell if there was gas. There was a gas explosion and the children had to escape. I am glad that I don’t live in those times, it was really hard and people were not always kind to children.”

De docenten kijken terug op een zeer geslaagde theatermiddag, waar niet alleen de leerlingen maar ook de ouders vol overgave deelnamen. “Compliments for all!”

← Terug naar overzicht