Nieuws

1ste en 2de jaars tto in googlemeeting met India

Op vrijdag 1 april kreeg het project ‘Dash of Delish’ van tto vmbo 3 een mooi vervolg. Deze keer hadden de eerste- en tweedejaars tto klassen een virtuele bijeenkomst met de Singhania Secondary School in Thane, India. De tto-leerlingen kregen eindelijk de kans om de leerlingen, met wie ze al lang in contact waren, te zien. De tto-leerlingen hadden iets voorbereid voor de leerlingen in India en zij ook voor ons. Op dit moment zitten de Indiase leerlingen ‘deels’ in lockdown, dus helaas waren de klassen niet compleet. Maar wat was het leuk en leerzaam! Het begon met een traditionele Indiase dans, vervolgens hadden we wat welkomstwoorden. En toen werd het pas echt interactief. De leerlingen hebben elkaar over-en-weer wat woorden geleerd. Zo leerden de tto-leerlingen Hindi woorden, zoals de windrichtingen en de tto-leerlingen hebben de Indiase leerlingen Nederlandse woorden geleerd als koffer, fiets en rugzak.

Het was een bijzondere ervaring! Zo krijgt internationalisering en interactief onderwijs een gezicht.

← Terug naar overzicht