Nieuws

4de jaars leerlingen informatietechnologie krijgen gastles ICT

Op maandag 28 maart kregen de vierdejaarsleerlingen bij informatietechnologie (Dienstverlening & Producten) een leuke en leerzame gastles van Verweijen ICT uit Mill. De les begon met een presentatie, waarbij er meer informatie gegeven werd over ICT, informatie over computer hardware en internetgevaren. Hoe zit een pc in elkaar? Is je wachtwoord wel veilig genoeg? Vervang jij je wachtwoord eens in de zoveel tijd? 

Daarna was het tijd om ook even echt aan de slag te gaan. De leerlingen werden opgedeeld in groepen en moesten zelf verschillende pc’s in elkaar zetten. Er waren van tevoren wat onderdelen uitgehaald en aan de leerlingen was de taak om deze op de juiste plek terug te zetten. Uiteindelijk mochten ze controleren of de pc weer opgestart en gebruikt kon worden. 

Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen Metameer en het bedrijfsleven. Theorie en praktijk komen samen!

← Terug naar overzicht