Nieuws

Leerlingen bezoeken Expo New Energy

Van 7 tot en met 9 april 2022 vond de Expo New Energy editie Waterstof plaats in het Inspyrium in Cuijk. Ook Metameer was op deze Expo duidelijk zichtbaar aanwezig.

De gezamenlijke scholenstand van het Sterk Techniek Onderwijs werd tijdens deze Expo onder andere bemand door de enthousiaste leerlingen Hendrik, Ties en Jens van locatie Stevensbeek, Bram en Luuk van jenaplan Boxmeer en de docenten Dave Arts, Jeroen Weerts en Hans van Asten.

De vrijdagochtend stond speciaal in het teken van de ontmoeting tussen onderwijs en ondernemers. Het Merletcollege, het Elzendaalcollege en Metameer brachten met ca. 320 leerlingen een bezoek aan de beurs.

In de Waterstofstraat kon je in levenden lijve kennis maken met de mogelijkheden van waterstof. Van een tractor tot een vuilniswagen en van een stadsbus tot een graafmachine; alle voertuigen werkten op waterstof.

De Metameerleerlingen hebben op deze Expo echt hun visitekaartje afgegeven. Vol overtuiging stonden zij iedere bezoeker aan de scholenstand te woord. Ook demonstreerden de leerlingen op kleine schaal hoe ‘waterstof’ werkt. Zij lieten zelfs een autootje op schaal rijden op waterstof.

Betere ambassadeurs van het Sterk Techniek Onderwijs kunnen we ons op dit moment niet wensen.

Op de Expo waren ook andere vormen van nieuwe energie, zoals zonne-energie.

The Lightyear One, de eerste auto op zonne-energie.

← Terug naar overzicht