Nieuws

DOEdag brugklassers geslaagd!

Na ruim 2 jaar afwezigheid was het vrijdag 10 juni dan eindelijk weer tijd voor de Metameer DOEdag. Deze dag die normaal voorafgaand aan het landelijke NLdoet weekend plaatsvindt, heeft als doel om onze brugklasleerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Zij gaan op deze dag ergens in hun eigen omgeving aan de slag om iets voor een ander te kunnen betekenen. Als school hechten wij veel waarde aan burgerschap. Dit leer je niet alleen in de schoolbanken, maar vooral ook door te doen en letterlijk de maatschappij binnen te stappen.

Onderhoud en het opknappen van sportvelden, dieren en hun verblijven verzorgen bij een kinderboederij en vogelopvang, een rollatorwasstraat, ouderengymnastiek, natuuronderhoud… Een kleine greep uit de bezigheden van onze jenaplanleerlingen. We zijn blij dat er weer zoveel organisaties en instellingen met veel enthousiasme hebben meegeholpen om deze dag tot een succes te maken. Dit jaar konden de 293 leerlingen zelfs op 35 verschillende locaties terecht! Uiteraard kijken we al weer uit naar de editie van komend jaar. Dit keer hoeven we niet zo lang te wachten, de volgende Metameer DOEdag staat gepland op 9 maart 2023.

← Terug naar overzicht