Nieuws

Gezamenlijke Engelandreis eerste-, tweede- en derdejaars tto Boxmeer en Stevensbeek

Reizen is een avontuur!

De brugklas

Maandag 30 mei 5.45 uur…in Stevensbeek stonden de brugklassers HV/TH van Stevensbeek en Jena klaar voor hun reis naar Engeland. Locatie; Windmill Hill. Een week vol van avontuur, activiteiten, cultuur, maar vooral taal. Na een lange reis via snelwegen door Nederland, België en Frankrijk, de boot vanaf Duinkerken naar Dover werden zij welkom geheten door de leiding van PGL. Dinsdag ging de groep richting Eastbourne waar zij deelnamen aan een theater workshop waarbij uitbreiding van de woordenschat en communicatie centraal stond. Vervolgens werd Eastbourne verkend. Woensdag ging het richting Londen. Een bijzondere happening want de stad was druk bezig met alle voorbereidingen voor het grote jubileumfeest voor de Queen. Na het bezoek aan het prachtige National History Museum ging het richting Covent Garden waar de kinderen tijd kregen om zelf op verkenning te gaan. ’s Avonds werd de musical the Lion King bezocht. Een geweldige musical waarbij de kinderen ogen te kort kwamen om te zien wat er allemaal op het podium maar ook in de zaal gebeurt. Donderdag stond in het teken van overwinnen van je grenzen, samenwerken. Dit door middel van allerlei outdoor activiteiten waarbij geklommen, abgeseild werd. Met de nachtboot ging iedereen weer richting Nederland waar ze in de vroege ochtend aankwamen. Leerlingen en docenten kunnen terugkijken op een prachtige week waarin veel geleerd is, veel gelachen, veel samengewerkt is en lange dagen zijn gemaakt (ontbijt om 07.15 uur)

HV 2-3

Op datzelfde tijdstip, maandag 30 mei 5.45 uur… stonden in Boxmeer de  kinderen van HV 2 Stevensbeek en Boxmeer en de kinderen van HV3 Boxmeer klaar voor hun reis naar Marchant Hill. Na 4 uur over snelwegen in Nederland, België en Frankrijk kwamen zij ook in Duinkerken aan en ontmoetten daar de kinderen van HV1. In Dover scheidden hun wegen weer. Dinsdag ging het richting Windsor voor een theater workshop waarbij HV 2 en HV 3 apart aan de slag gingen met echte acteurs die een rol hadden in een toneelstuk in Londen. Gewerkt werd aan taal, communicatie, Engelse uitdrukkingen, Shakespeare. Daarna ging het richting centrum Windsor waar ze een kleine tour hebben gemaakt richting Windsor Castle (het kasteel waar de Queen tegenwoordig woont)t en the Long Walk. Het hele plaatsje was druk met de voorbereidingen voor het jubileum van hun Queen. Overal Engelse vlaggen, ballonnen, drukte van belang. Woensdag het hoogtepunt van de week; Londen. Ook daar was het een drukte van belang en werd alles in gereedheid gebracht voor het jubileum. Overal vlaggen, podia, camera’s, tribunes. De HV 3 groep werd afgezet bij het Globe Theatre waar zij een rondleiding kregen in het Shakespeare house. In de les hadden zij met hun docent/mentor aandacht besteed aan de verhalen van deze Engelse toneelschrijver. HV 2 bracht een bezoek aan het Science Museum, daarna maakten ze een tour door Londen die eindigde bij Covent Garden waar de kinderen zelf op ontdekking gingen. ’s Avonds the Lion King…altijd goed voor veel verrassende elementen, ogen te kort komen om te zien wat er allemaal gebeurt , een podium dat omhoog komt, verdwijnt. Kortom; prachtig. Donderdag stond in het teken van samenwerken, grenzen verleggen door middel van outdoor activiteiten. Abseilen, klimmen, giant swing. Mooi om te zien hoe je elkaar kunt helpen om net die stap te zetten om verder te komen. Vervolgens inpakken en …..richting Dover waar iedereen met de nachtboot naar het vasteland terugkeerde om rond half 6 in alle vroegte weer in Boxmeer aan te komen. 

Docente Miranda Oud: “We kunnen terugkijken op een prachtige reis waar veel geleerd is, waar veel gelachen is, waar nieuwe contacten zijn gemaakt!!!”

← Terug naar overzicht