Nieuws

Derdejaars vmbo tto op reis naar Oostenrijk

De derdejaarsleerlingen vmbo van het tweetalig onderwijs van jenaplan gingen van 19 tot en met 23 september op reis naar Oostenrijk. Eigenlijk hoorden ook Italië en Slovenië erbij, want het programma ging de drie landsgrenzen over. In de stromende regen vertrok de groep bij de school, maar bij aankomst in het hotel in Faak am See in Oostenrijk scheen de zon en dat bleef de hele week zo.
 
Het was een volle week met een gevarieerd programma: de leerlingen gingen met een groep Italiaanse studenten lunchen en wandelen bij de Sloveense grens, raften op de Sloveense rivier de Soça, de Italiaanse stad Udine verkennen, met een 68 meter lange ‘Bergmansrutsche’ afdalen in de mijn in Bad Bleiberg, Oostenrijk. Maar ook de ziplines en het touwbanenparcours bij het skigebied van Gerlitzen, Villach verkennen, klimmen, escape room en kanovaren stonden op het programma.
En dan hebben we het nog niet gehad over de heerlijke diners, Italiaanse ijsjes, de Oostenrijkse gastvrijheid en het ontdekken van andere culturen en talen.

Docent Koen Huijbers: “In deze reis zaten alle ingrediënten voor een topweek met een geweldige groep leerlingen! Ik ben trots op iedereen dat we zo’n mooie verbindende reis hebben mogen organiseren.”

← Terug naar overzicht