Nieuws

Eerste kippen op jenaplan Boxmeer!

Zin in een eitje? Dan kun je binnenkort terecht bij de leerlingen van de jenaplanlocatie. Vierdejaars leerlingen zijn fanatiek en toegewijd aan de slag gegaan met de bouw van een heus kippenhok. Naast de aandacht voor het kweken van planten en groenten in de gezamenlijke moestuin,  komt er nu ook de zorg voor een aantal kippen bij. Er is dus genoeg te beleven in de moestuin van jenaplan.

Met hulp van Mark Strik, onderwijsassistent techniek, wordt een prachtig en stevig kippenhok geplaatst bij de bloeiende moestuin op de jenaplanlocatie. Er is nagedacht over de constructie, de bouwmaterialen liggen klaar en de verzorging van de kippen is ook al geregeld. Hoofd, hart en handen komen bij deze jenaplan opdracht op een mooie manier samen. Ron Roelofs initiatiefnemer en beheerder van de moestuin: “Ik ben erg trots dat onze leerlingen zo fanatiek bezig zijn in onze moestuin en dat deze nu zelfs uitgebreid wordt met een mooie kippenren. We worden zo bijna zelfvoorzienend!”.

Fotograaf: Mark Strik, onderwijsassistent techniek

← Terug naar overzicht