Nieuws

Geslaagde voorlichtingsavonden vervolgopleidingen!

Metameer helpt leerlingen bij hun keuze voor een vervolgopleiding

Kies een vervolgopleiding die bij je past! Metameer helpt leerlingen bij hun keuze voor een vervolgopleiding. Na twee jaar online mocht het nu weer gewoon op locatie! Op 7 en 8 november vonden op Metameer Stevensbeek de voorlichtingsavonden vervolgopleidingen plaats, waar meer dan 60 mbo-, hbo- en wo-opleidingen zich presenteerden. Alle derdejaarsleerlingen van het vmbo, havo en vwo en vierdejaarsleerlingen vmbo van Metameer Stevensbeek en Metameer jenaplan Boxmeer konden zich op deze avonden oriënteren in hun keuze voor een vervolgopleiding.

Het is jouw keuze, kies wat bij je past!

Beide voorlichtingsavonden werden drukbezocht door zowel leerlingen als hun ouders. De leerlingen staan aan de vooravond van een belangrijke keuze in hun leven. Wat wil ik worden en welke opleiding past daarbij? Om te voorkomen dat leerlingen stoppen met hun vervolgopleiding of na één jaar veranderen van opleiding is goede voorlichting belangrijk. Decaan Pascale Braam benadrukt het belang van een goede voorlichting en spoort alle leerlingen aan ook echt bij een vervolgopleiding te gaan kijken. Zij zegt hierover: “Door middel van goede loopbaanoriëntatie (LOB) krijgen leerlingen inzicht in wat zij kunnen en wat ze willen. Als je weet wie je zelf bent dan kun je ook betere keuzes maken.” Metameer biedt LOB aan leerlingen, deze bestaat onder meer uit stages, beroepentesten en beroepsoriënterende activiteiten zoals het bezoeken van open dagen van vervolgopleidingen.

Metameer denkt samen met de leerlingen over de invulling van de toekomst. Samen de krachten bundelen en het beste uit jezelf halen.

Op de foto: Leerlingen tijdens de voorlichtingsavond vervolgopleidingen

Fotograaf: Pascale Braam, decaan

← Terug naar overzicht