Nieuws

Metameerleerlingen op stage in de regio

Leerlingen van Metameer staan voor een belangrijk keuzemoment in hun leven. Wat wil ik worden en welke opleiding past daarbij? Door een stage komen leerlingen er pas goed achter of ze een richting leuk vinden. In november lopen 292 vmbo’ers van de locaties Stevensbeek en jenaplan Boxmeer hun beroepsoriënterende stage. In een kapsalon, kinderdagverblijf, bij timmer- en aannemersbedrijven. Metameerleerlingen vinden hun stageplek in de regio.

Het eerste contact

Leerlingen bellen zelf voor een afspraak en gaan langs om hun stagecontract te bespreken. Noëmi Cornelissen (15): “Ik heb bij kinderdagverblijf Leander in Sint Anthonis stage gelopen. Ik wil later misschien de kraamzorg in maar daar kon ik helaas geen stage lopen. Dus leek dit me leuk om alvast met baby’s bezig te zijn.”

Oriënteren

Caz Remie (15) liep stage in de catering van Marel. “In de derde ben ik naar mbo gaan kijken. Bij techniek opleiding Cuijk vond ik het kei leuk. Daar stond ook Marel en Mpac met mechatronica. Dat wil ik ook.”

Caz Remie loopt stage in de catering van Marel.

Gesprek met mentor

Metameer helpt leerlingen bij hun keuze voor een vervolgopleiding. De mentor is nauw betrokken bij het loopbaanproces. Ze begeleiden leerlingen die het al weten, nog twijfelen of geen idee hebben. Om te voorkomen dat leerlingen stoppen met hun vervolgopleiding of na één jaar veranderen van opleiding is goede loopbaanoriëntatie belangrijk. Mentor Mariska van Gompel vertelt: “Als mentor stimuleer je leerlingen na te denken over wat ze nu echt leuk vinden of waar ze over twijfelen om er eens een kijkje te nemen. Het gesprek over deze keuze is belangrijk.”

Metameer biedt loopbaanoriëntatie aan leerlingen, deze bestaat onder meer uit interessetesten, kwaliteitentesten, gesprekken met mentor, bezoeken van informatieavonden, verplicht bezoeken van open dagen met ouders/verzorgers en de stages.

Gijs Baltussen bij Mathijs van den Broek Timmerwerken.

← Terug naar overzicht