Nieuws

Oriëntatie op beroepen door 4de jaarsleerlingen

Bezoek aan kazerne in Vredepeel

Op 8 november bezocht een groep van 30 vierdejaarsleerlingen van jenaplan Boxmeer de kazerne in Vredepeel.

Sport in de ochtend, waarbij de leerlingen konden laten zien of ze voldoen aan de strenge toelatingseisen. Loop jij 2.200 meter in 12 minuten? (Dat is echt haast niet te doen…) Of een tocht lopen met 25 kg bepakking? ’s Middags kregen ze uitleg over alle apparatuur, zoals het patriot-luchtverdedigingssysteem en materieel om drones in de lucht te detecteren. Ze hadden individuele gesprekken met militairen om te kijken of dit beroep bij hen past.

Zo oriënteren onze leerlingen zich in het beroepenveld om straks een vervolgopleiding te kiezen die bij hen past. Metameer helpt leerlingen om nieuwsgierig te zijn naar de toekomst en daarin de verschillende mogelijkheden te verkennen.

← Terug naar overzicht