Nieuws

Overhandiging regioplan

Een mooie mijlpaal voor MooiMaasvallei, waar wij deel van uitmaken: Pauline Terwijn en Fred Pijls overhandigden namens de regio – als eerste in Nederland! – een integraal regioplan aan Marian Kaljouw van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Dit regioplan is ontstaan door jarenlange intensieve samenwerking van de welzijnsorganisatie, gemeenten, werkgevers, scholen en de huisartsen, GGZ, Dichterbij, thuiszorg, zorgcentra en Maasziekenhuis. Het plan sluit uitstekend aan bij het Integrale Zorgakkoord (IZA) dat onlangs is afgesloten.

Om een tipje van de sluier op te lichten: door de samenwerking in het regionetwerk – waarbij de focus ligt op preventie en goede zorg thuis –  voorkomen we op jaarbasis meer dan 11.000 ziekenhuisopnames en zijn er in het ziekenhuis 30 procent minder onverwacht lange opnames. 

Metameer is trots hier een bijdrage aan te leveren.

← Terug naar overzicht