Nieuws

Deelname Metameer aan SkyMUN 2022

In het weekend van 9 tot en met 11 december 2022 namen 10 leerlingen van zowel Metameer Stevensbeek als Metameer jenaplan Boxmeer deel aan SkyMUN, de Model United Nations georganiseerd door het Kandinsky college in Nijmegen. Tijdens deze driedaagse Engelstalige conferentie kregen middelbare scholieren uit binnen- en buitenland de kans om werkorganen van de Verenigde Naties na te spelen. Het onderwerp van de conferentie van dit jaar was: “Op weg naar verantwoord beheer van consumptie en productie.”

Het belang van verantwoord consumeren en produceren

Wist u dat: Elk jaar een derde van al het geproduceerde voedsel in de wereld gemorst wordt. En dat terwijl 45% van alle sterfgevallen onder kinderen van één tot vijf jaar veroorzaakt wordt door ondergewicht. Dit zijn slechts enkele feiten die het belang van verantwoorde consumptie en productie aantonen. De aanhoudende klimaatcrisis is een andere factor die het grote belang van de aanpak van dit thema laat zien. Als iedereen wereldwijd in dezelfde leefomstandigheden blijft leven als nu, dan heeft de mensheid tegen 2050 drie planeten nodig om iedereen van voldoende hulpbronnen te voorzien. Tijdens de SkyMUN voerden Metameerleerlingen samen met andere leerlingen debatten over deze thema’s en stelden zij resoluties op. Een deelnemende leerling: “Je leert er super veel over de problemen in de wereld en wat de VN  kan doen om die aan te pakken. En het is superleuk om dat met zoveel leeftijdsgenoten samen te doen.”

Jan Vermunt, teamleider tweetalig onderwijs Metameer jenaplan Boxmeer: “Sommige van onze leerlingen gingen al voor de derde keer mee naar een MUN-conferentie en ze zijn enorm enthousiast. Niet alleen wordt er heel veel geleerd over taal en (wereld)burgerschap maar het is ook erg gezellig, zeker tijdens de informele gedeeltes die ook bij het weekend horen. Ook op dit gebied dus, net echt.”

← Terug naar overzicht