Nieuws

Heel Metameer leest!

Van 5 tot en met 9 december was het leesweek op jenaplan Boxmeer. Waar je ook keek.  Overal zag je boeken en in stilte lezende leerlingen. Het was leesweek op school. Aan het begin van iedere les startten de leerlingen met 20 minuten vrij lezen van een zelfgekozen boek, krant of tijdschrift.

Het belang van lezen

Niet alleen in de lessen Nederlands maar bij alle vakken werd gestart met 20 minuten stil lezen. Goed en begrijpelijk leren lezen is belangrijk voor alle vakken, ook voor geschiedenis, wiskunde of natuurkunde.

Werkgroep ‘de taalvaardige leerling’ stelde een actieplan op en ontwikkelde een korte instructie voor docenten. Het plan werd schoolbreed met veel enthousiasme ontvangen.

Docenten Nederlands Mariska van Gompel en Magna Ottenheim: “We zijn trots dat ons initiatief vol enthousiasme is ontvangen door alle collega’s. Mooi om te zien dat aan het begin van iedere les een boek op tafel komt. Dat we als Metameer op deze manier aandacht besteden aan het belang van leesonderwijs, vinden we erg bijzonder.”.

Metameer vindt het belangrijk dat alle leerlingen taalvaardig zijn en goed leren lezen. Een goed begrip van taal is belangrijk om te leren en jezelf te ontwikkelen.

Van 12 tot en met 16 december is het leesweek op Metameer Stevensbeek.

← Terug naar overzicht