Nieuws

Zeer druk bezochte Meeloopdagen jenaplan Boxmeer

Groep 8 voor één dag leerling op Metameer

Op dinsdag 13 en woensdag 14 december vonden de Meeloopdagen op Metameer jenaplan Boxmeer plaats. Leerlingen uit groep 8 maakten kennis met Metameer en ervaarden een lesdag. Hoe is het om leerling te zijn op Metameer? Hoe is het om voor iedere les van lokaal te wisselen? Welke vakken krijg je op een middelbare school? Deze vragen werden allemaal beantwoord tijdens de meeloopdagen. Met een schat aan ervaring gingen de leerlingen aan het einde van iedere Meeloopdag naar huis.

Zelf beleven, voelen en ervaren

De leerlingen kregen een lesprogramma aangeboden dat bestond uit een praktisch vak, bijvoorbeeld muziek of kunst, een moderne vreemde taal, Engels of Frans en een exact vak, wiskunde of mens & natuur. Tevens maakten ze kennis met het tweetalig onderwijs. Ook kregen de leerlingen uitgebreid uitleg over het jenaplanonderwijs en de manier van werken op school. Er werden goede vragen gesteld door ouders en leerlingen. Iedereen was enthousiast! Metameer kan terugkijken op zeer druk bezochte meeloopdagen!

← Terug naar overzicht