Nieuws

Drama workshop ‘Shakespeare’

Tweedejaars leerlingen van het tweetalig onderwijs van Metameer Stevensbeek en Metameer jenaplan Boxmeer verzorgden op donderdagavond 19 januari gezamenlijk een avond vol drama voor hun ouders. De aula in Stevensbeek stond deze avond in het teken van het leven en werk van toneelschrijver Shakespeare. De leerlingen speelden sketches na van de tragedies, historische gebeurtenissen, komedies en sonnetten van de beroemde toneelschrijver, maar ook hoogtepunten uit zijn leven en het beroemde Globe theater.

Gedurende de hele dag hadden de twee tto klassen afzonderlijk hun onderdelen voorbereid onder leiding van de geweldige Marc Norris Company. Marc en Reese hadden met hun humor en acteertalent de leerlingen ondergedompeld in het leven en werk van Shakespeare.

Trots zegt docent Sylvia Bates: “Many parents commented on how much they had enjoyed this joint performance. Well done tto2!”.

Wie was William Shakespeare?

William Shakespeare (1564-1616) uit Engeland wordt beschouwd als de grootste toneelschrijver ooit. Hij schreef tijdens zijn leven meer dan 35 toneelstukken en 154 sonnetten. Het werk van Shakespeare is uitzonderlijk vanwege zijn tijdloosheid. Hij gebruikte altijd bestaande verhalen die hij naar zijn hand zette. Shakespeare is met name bekend als toneelschrijver vanwege zijn beroemde toneelstukken, zoals MacBeth, Romeo and Juliet, Hamlet en Othello, maar ook als schrijver en dichter.

← Terug naar overzicht