Nieuws

Geslaagde ouder-kindwisseldag op jenaplan Boxmeer

Op vrijdag 20 januari was het na twee jaar weer zo ver. De jaarlijkse ouder-kindwisseldag op jenaplan Boxmeer vond plaats. Ouders namen plaats in de klas en ervaarden zelf hoe het is om leerling te zijn op Metameer. Ook dit jaar was de wisseldag een groot succes en kwamen veel ouders enthousiast en een beetje gespannen terug naar de middelbare school.

Hoe ziet zo’n schooldag eruit?

Eigenlijk heel gewoon, net zoals een normale schooldag. Het lesrooster is ongewijzigd, het huiswerk moet gewoon gemaakt zijn en de afspraken over huiswerk en toetsen moeten genoteerd worden. De ouders dragen er zelf zorg voor dat zij dit communiceren aan hun kind. Ouders kregen geen presentaties maar namen deel aan lessen en brachten de pauzes door tussen de leerlingen. Best spannend ook wel. Want bij wel groepje ga je staan en waar is het toilet. Ouders gaven hun complimenten voor de gevarieerde dag en de speciale aandacht die docenten hebben voor de leerlingen. Unaniem vonden zij het bijzondere ervaring.

Op de fiets of met het openbaar vervoer

Het advies van school: auto’s blijven thuis. Ouders kwamen net zoals hun kinderen op de fiets of met het openbaar vervoer naar school. De tassen op de bagagedragers met daarin de gevulde broodtrommeltjes en een stuk fruit. De avond tevoren het huiswerk doorgenomen, inlogcodes van internet ontvangen en de iPad gereed. De goede voorbereiding en de laatste instructies van zoon of dochter zorgden voor een perfecte start.

Dag van herkenning

De ouder-kindwisseldag wordt ieder jaar door zowel de leerlingen als de ouders als zeer prettig ervaren. Schoolverhalen waarmee kinderen nu thuiskomen krijgen iets herkenbaars. Door deze dag maken leerlingen en ouders ook samen nieuwe herinneringen.  Metameer is trots op haar onderwijs en deelt dit graag. Kom ook naar de Open Dagen van Metameer. Op vrijdag 3 februari bent u welkom op Metameer Stevensbeek en op 10 februari op Metameer jenaplan Boxmeer.

Foto boven: Leerlingen en ouders maken tijdens de jaarlijkse ouder-kindwisseldag een oefentoets spelling, met lesboek erbij voor de regels.

Ouders en leerlingen sporten samen tijdens de ouder-kindwisseldag.

← Terug naar overzicht