Nieuws

Metameer jenaplan Boxmeer unieke cultuurprofielschool met aandacht voor burgerschap

In de regio is Metameer jenaplan Boxmeer een van de weinige jenaplanscholen in het voortgezet onderwijs. Uniek daarbij is de combinatie jenaplanonderwijs en de speciale aandacht voor kunst en cultuur. Leerlingen leren door te denken, voelen en ervaren. Alleen maar ook samen met anderen ontdekken ze de wereld op eigen, unieke wijze.

Op een ‘andere’ manier leren

Kunst en cultuur stimuleren nieuwsgierigheid en creativiteit. Daarom krijgen leerlingen extra veel kunst- en cultuurvakken. Ze krijgen les in muziek, dans & drama en beeldende vorming. Ze bezoeken voorstellingen en musea, ontmoeten schrijvers en krijgen workshops van gastdocenten. Daarnaast werken ze mee aan een complete voorstelling, die ze opvoeren in De Weijer in Boxmeer. Ook mogen ze hun talenten laten zien op het ‘Open podium’ of door mee te doen met de schoolband of de danscrew. Ze leren op een creatieve manier oplossingen en ideeën bedenken. Dat kan heel gefocust maar ook lekker out-of-the-box.

Brugklasser Guusje is super enthousiast en leert zoveel meer bij alle kunstvakken op jenaplan: “Ik leer veel nieuwe dingen over mezelf. Ik heb gezien dat ik best goed vooruit ben gegaan. Ik ben creatief bezig en bedenk zelf dingen. Ook denk ik na hoe ik de dingen die ik al kan mooier kan maken.”

Metameer DOEdag op 10 maart

Metameer vindt het als jenaplanschool belangrijk dat leerlingen niet alleen een fijne schooltijd hebben, maar ook dat zij uitgroeien tot betrokken burgers in onze samenleving. Een goed voorbeeld is de Metameer DOEdag op vrijdag 10 maart met aandacht voor Burgerschap. Brugklassers gaan de school uit om in en van de maatschappij te leren. Ze gaan aan de slag met klusjes en activiteiten zoals schilderen, bloembakken maken maar ook wandelen ze met gehandicapten of ouderen en organiseren ze een spellenmiddag.  

Op de foto: Brugklasser Guusje is super enthousiast over de kunst- & cultuurvakken op Metameer jenaplan Boxmeer. Ze is creatief bezig en bedenkt zelf leuke nieuwe en mooie dingen.

Foto: Sophie Bläser, Metameer jenaplan Boxmeer

← Terug naar overzicht