Nieuws

Metameer jenaplan Boxmeer unieke cultuurprofielschool

Metameer jenaplan Boxmeer combineert het jenaplanonderwijs met speciale aandacht voor kunst en cultuur. Hoofd, hart en handen staan bij jenaplan centraal. Je leert door te denken, voelen en ervaren. Alleen maar ook samen met anderen ontdek je de wereld op eigen, unieke wijze. Daarbij spelen kunst en cultuur een belangrijk rol in het jenaplanonderwijs van Metameer Boxmeer.

Veel kunstvakken

Kunst en cultuur stimuleren je nieuwsgierigheid en creativiteit. Daarom krijg je extra veel kunst en cultuurvakken. Je krijgt les in muziek, dans & drama en beeldende vorming 2D en 3D. Je gaat naar voorstellingen, bezoekt musea, ontmoet schrijvers en krijgt workshops van gastdocenten. Daarnaast werk je mee aan een complete voorstelling, die je opvoert in De Weijer. Ook kun je jouw talenten laten zien op het open podium, door mee te doen met de schoolband of de danscrew.

Brugklasser Guusje Schiks is superenthousiast en leert zoveel meer bij alle kunstvakken op jenaplan: “Je bent bezig met jezelf, je leert nieuwe dingen over jezelf, ik heb gezien dat ik best goed vooruit ben gegaan. Je bent creatief bezig, bedenkt zelf dingen, je denkt na hoe je de dingen die je al kan mooier kunt maken.”  

Op een ‘andere’ manier leren

Bij de kunst- en cultuurvakken leer je op een ‘andere’ manier. Nieuwe inzichten ontstaan door uitproberen, experimenteren, ervaren, horen en voelen. Je kunt vertrouwen op je verstand of op je gevoel afgaan. Je maakt analyses of zoekt oplossingen door verbanden te leggen. Je komt met ideeën of je denkt lekker out-of-the-box. Waardevolle eigenschappen in een wereld die zich blijft ontwikkelen.

Past Metameer bij jou?

Nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten over het jenaplanonderwijs en het aanbod kunstvakken? Kom dan vrijdag 10 februari naar de open dag op Metameer jenaplan Boxmeer van 15.00 tot 20.00 uur.

← Terug naar overzicht