Nieuws

Méérweek jenaplan Boxmeer

Op bezoek bij de boer

Tijdens de Méérweken van Metameer jenaplan Boxmeer staat in de brugklas het project van het Smaakcentrum op het programma dat bestaat uit drie onderdelen. De brugklasleerlingen van klas jn1a bezochten melkveeboerderij Vermeulen in St. Hubert, om te kijken waar ons eten vandaan komt. Andere klassen gingen naar Marel (waar vleesverwerkende machines gemaakt worden) of kregen les van een chefkok in de klas. Ze keken samen met de kok in de klas wat er nou allemaal in een hamburger van de Mc Donalds zit en wat in een ‘gewone’ hamburger. Deze drie activiteiten rouleren per klas waardoor aan het einde van de brugklas iedere klas alle activiteiten heeft gedaan.

Op excursie naar het Noordbrabants Museum

Veel kunst- en cultuuractiviteiten tijdens de Méérweek. Deze Méérweek bezochten de eerstejaarsleerlingen het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Zij kregen een interactieve rondleiding verzorgd door medewerkers van het museum. Ze gingen in gesprek over wat er allemaal te zien is en wat zij daarvan vinden. Daarnaast bekeken de leerlingen ook zelfstandig de kunstwerken met daaraan verbonden vragen via een Kunstbingo en Kunstkijkwijzer.

“De meest gestelde vraag door de rondleiders was: Wat zal het belangrijkste zijn wat je op dit schilderij kan zien? Nadenken over wat er zich afspeelt en hoe iedereen zijn eigen verhaal bij een kunstwerk kan maken is wat echt de fantasie prikkelt. Leerlingen hebben zich laten verwarren, verrassen en verwonderen!’, aldus Docente Kunst & Cultuur Marlou Mellendijk.

← Terug naar overzicht