Nieuws

Derdejaars jenaplan op uitwisseling naar Annaberg-Buchholz

Van 7 tot en met 14 maart gingen de derdejaarsleerlingen havo-vwo van het tweetaligonderwijs van jenaplan op uitwisseling naar Annaberg-Buchholz. De leerlingen arriveerden op het prachtige station van Leipzig. Daarna gingen ze door naar de school in Annaberg waar ze hun uitwisselingsleerlingen ontmoetten. Op school werden kennismakingsspellen gedaan, T-shirts bedrukt en gezelschapsspelletjes gespeeld. Ook stond een speurtocht door Annaberg op het programma. Indrukwekkend was het bezoek aan de mijn bij Dorothea Stollen met aansluitend het bezoek aan Frohnauer Hammer. In het weekend was er ruim de tijd voor ontspanning en gingen de leerlingen sleeën in het prachtige wintersportgebied Oberwiesenthal. Tot slot een bezienswaardige excursie naar Dresden met zijn historische gebouwen en rijke geschiedenis. De leerlingen hebben de regio dus heel goed verkend! “We kijken terug op een bijzondere week, waarin niet alleen veel vriendschappen ontstonden maar vooral ook mooie herinneringen zijn gemaakt.”, aldus begeleider Nienke Jansen, docent tto.

Bezoek aan de mijn bij Dorothea Stollen.
Heerlijk ontspannen tijdens het sleeën in Oberwiesenthal.

← Terug naar overzicht