Nieuws

Eerste cursussen reanimatie en gebruik AED succesvol!

Metameer vindt maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk en levert daaraan op veel manieren een bijdrage. Eén daarvan is het leren reanimeren en het aansluiten van een AED. De school biedt daarom op zowel de locatie Stevensbeek als op de locatie jenaplan Boxmeer aan alle leerlingen en medewerkers gratis cursussen reanimatie en gebruik AED aan.

In Nederland krijgt een groot aantal mensen jaarlijks een hartstilstand. Wist u dat de eerste 6 minuten bij een hartstilstand van levensbelang zijn. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk te starten met reanimeren en een AED aan te sluiten. Want hoe sneller gestart wordt hoe groter de kans op herstel is. Ook wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk leerlingen en medewerkers kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen. Een AED is Automatische Externe Defibrillator. Dit draagbare apparaat kan het hartritme herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Op beide locaties hangen AED’s.

Vanuit de school is met veel enthousiasme op deze cursussen gereageerd. Inmiddels vonden met veel succes de eerste bijeenkomsten plaats en de komende periode staat nog een aantal bijeenkomsten op de planning. “Het is fijn om met zoveel enthousiaste cursisten te werken. In het begin vinden de meesten het spannend maar daarna komt het zelfvertrouwen”, aldus instructeur en docent Jos Daverveld. “Metameer maakt zo de school en de maatschappij weer een beetje veiliger!”.

Doe jij ook mee? Meld je aan bij Natasja Hofman, n.hofman@metameer.nl.

← Terug naar overzicht