Nieuws

Examenleerlingen jenaplan bezoeken Limburgs Museum in Venlo

De examenklassen tekenen en handvaardigheid van jenaplan bezochten op 7 maart het Limburgs Museum in Venlo. De leerlingen kregen een rondleiding van museumdocenten door de tentoonstelling ‘mystiek’. Ze liepen door drie ruimtes, die elk met een eigen sfeer de zintuigen prikkelen. Van rituelen via verstilling naar extase. De leerlingen luisterden aandachtig en stelden vragen over oude, religieuze kunstwerken en nieuwe, hedendaagse kunstwerken. Bij het invullen van de kijkwijzer koos iedere leerling voor een kunstwerk dat hem of haar het meest verwonderde. Er moesten vragen over kleur, vorm, compositie maar ook betekenis beantwoord worden.

“Het was een zeer geslaagde dag, met veel inspiratie voor het komende praktijkexamen met als thema ‘VERMAAK”, aldus docent Kunst & Cultuur Marlou Mellendijk.

← Terug naar overzicht