Nieuws

Geslaagde DOEdag van brugklassers jenaplan

Op vrijdag 10 maart vond op jenaplan Boxmeer de DOEdag plaats. Deze dag vindt jaarlijks plaats in het kader van de grotere actie NL.doet van het Oranje Fonds. De brugklassers van jenaplan staken tijdens deze DOEdag de handen uit de mouwen voor veel verschillende projecten. “Je maakt andere mensen blij door mee te helpen,” zeggen eerstejaars Lynn en Bente. “Dat voelt fijn.” Dit jaar was er een variatie aan klussen binnen gekomen, met o.a. veel poets- en schoonmaakwerk. Zoals het poetsen van de reclameborden langs de voetbalvelden van VV Sambeek en het schoonmaken van rolstoelen en rollators bij Madeleine in Boxmeer en bij Norbertushof in Gennep. In het restaurant van Madeleine werd de catering zoals koffie en wafels voor de harde werkers en bewoners verzorgd. Bij het Odapark in Venray werden bomen gesnoeid en kunstwerken schoon gepoetst. Bij de Wereldboom in Vierlingsbeek gingen de leerlingen aan de slag met het opzetten van een tent voor de lammetjes die binnenkort geboren worden. Zowel de kinderen als de coördinatoren van de locaties waren erg enthousiast. Kortom een zeer geslaagde DOEdag!

← Terug naar overzicht