Nieuws

Junior Speaking Contest

Deze week hebben twee havo/vwo tto-leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer deelgenomen aan de regionale ronde van de Junior Speaking Contest bij het Jan van Brabant College in Helmond. Het thema dit jaar was ‘Let’s Celebrate!’ Alle tweede- en derdejaarsleerlingen van havo/vwo tto hebben de afgelopen maand een speech bij dit thema geschreven en voorgedragen aan hun klasgenoten. Uit iedere klas is een vertegenwoordiger gekozen, en deze twee leerlingen hebben hun speech voorgedragen in Helmond. Het niveau van alle leerlingen die meededen was erg hoog, het was zeer indrukwekkend om alle speeches te horen. De jury beoordeelt de deelnemers op inhoud, originaliteit, presentatie en overtuigingskracht van hun speech. Laura, derdejaars havo tto, zegt over deze ervaring: “Het was een leuke ervaring. Ik was niet per sé nerveus, maar toen mijn naam genoemd werd om op het podium te komen kickte de realiteit in en moest ik mijn speech gaan geven. Nadat ik de eerste paar woorden van mijn speech zei was het weer oke.” “Wij zijn ontzettend trots op deze twee leerlingen, ze hebben het heel goed gedaan!”, aldus Nienke Jansen.

← Terug naar overzicht